EHBO Sappemeer - Hoofdstraat 31A 9601EA Hoogezand - Tel: 06-21904943

Zaterdag 12 mei – Grote oefening in Foxham

Hoogezand – Afgelopen zaterdag 12 mei werd er door onze vereniging een oefening gehouden op het bedrijfsterrein van Blijham Recycling in Foxham. Een groep van +/- 30 leden/EHBO’ers deed hier aan mee. De oefening bestond uit vijf casussen, verdeeld over het terrein, en de slachtoffers werden gespeeld door tien lotussen van Lotuskring Noord Drenthe.

Vijf groepen EHBO’ers moesten per casus de slachtoffers behandelen en inschatten hoe ernstig de verwondingen waren. Ze hebben die dag van alles gezien van hoofdwonden, doorboringen van ledematen tot brandwonden en beknelling onder een auto. De oefening werd door de casusleider beoordeeld en na afloop met de groep en de lotusslachtoffers besproken. De EHBO’ers worden extra geschoold tot EHBO plus en een grote oefening als deze draagt daar een steentje aan bij. Zo leert men vooral met elkaar samen te werken de aandoeningen van slachtoffers juist in te schatten en wel of niet te behandelen. Ook leert men beter de juiste materialen te hanteren en de posten te gebruiken. Dit alles om tijdens een evenement de optimale EHBO te kunnen verzorgen.

Naast een actieve en leerzame dag was is er ook tijd voor plezier en na afloop met elkaar aan de BBQ ook het weer was geweldig al met al een zeer geslaagde dag en een tevreden bestuur.

Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet tijdens de oefening!

Voor de foto’s van deze dag: Klik hier