Maart 2019: Start 3-daagse beginnerscursus EHBO

Wat moet ik nou met een EHBO diploma!? Ons antwoord: Het kan levens redden!

Bij EHBO moet u niet direct denken aan een gillende sirene en bloederige ongelukken. Veel ongevallen gebeuren thuis. Schaafplekken, botbreuken, snijwondjes, als EHBO’er leert u wat te doen. Maar als EHBO’er leert u ook levensreddend te handelen, u kunt na het behalen van uw diploma reanimeren en een AED (indien voorhanden) bedienen. U weet snel de juiste hulpdiensten in te schakelen en het slachtoffer gerust te stellen.

Heeft u nog geen EHBO diploma? Schrijf u dan in voor een driedaagse EHBO basiscursus van EHBO vereniging Sappemeer. De eerste cursusdag start op zaterdag 30 maart. Voor informatie over de cursusdata kijk hier. Voor direct inschrijven klik hier en vul het contactformulier in.

Ons nieuw onderkomen!

Wij zijn verhuisd!

Een kleine twee maanden geleden zijn wij verhuisd naar een nieuw onderkomen. Ons EHBO centrum bevindt zich nu op de 
Hoofdstraat 31a in Hoogezand. Wij zijn samen met onze vrijwilligers aan de slag gegaan om het pand om te toveren tot een geschikte leslocatie. Het nieuwe EHBO centrum bestaat uit een entree, garderobe, toiletten, 3 leslokalen, een magazijn en een bestuurskantoor. Buiten hebben wij de beschikking over een grote parkeer ruimte waar de vrijwilligers en cursisten zonder problemen hun voertuig kunnen parkeren.

Door middel van onderstaande foto’s kunt u alvast een kijkje nemen in ons nieuwe verenigingsgebouw.

Verhuizing!

EHBO vereniging “Sappemeer” gaat verhuizen!

Vanaf 1 augustus 2018 zal de EHBO vereniging “Sappemeer” worden gevestigd aan de Hoofdstraat 31a in Hoogezand. Dit is achter het voormalige gemeente huis. We hebben hier mooie ruimtes kunnen huren waar we onze cursisten nog beter tot dienst kunnen zijn. Meer informatie en foto’s volgen!

Nieuwe locatie

 

 

Zaterdag 12 mei – Grote oefening in Foxham

Hoogezand – Afgelopen zaterdag 12 mei werd er door onze vereniging een oefening gehouden op het bedrijfsterrein van Blijham Recycling in Foxham. Een groep van +/- 30 leden/EHBO’ers deed hier aan mee. De oefening bestond uit vijf casussen, verdeeld over het terrein, en de slachtoffers werden gespeeld door tien lotussen van Lotuskring Noord Drenthe.

Vijf groepen EHBO’ers moesten per casus de slachtoffers behandelen en inschatten hoe ernstig de verwondingen waren. Ze hebben die dag van alles gezien van hoofdwonden, doorboringen van ledematen tot brandwonden en beknelling onder een auto. De oefening werd door de casusleider beoordeeld en na afloop met de groep en de lotusslachtoffers besproken. De EHBO’ers worden extra geschoold tot EHBO plus en een grote oefening als deze draagt daar een steentje aan bij. Zo leert men vooral met elkaar samen te werken de aandoeningen van slachtoffers juist in te schatten en wel of niet te behandelen. Ook leert men beter de juiste materialen te hanteren en de posten te gebruiken. Dit alles om tijdens een evenement de optimale EHBO te kunnen verzorgen.

Naast een actieve en leerzame dag was is er ook tijd voor plezier en na afloop met elkaar aan de BBQ ook het weer was geweldig al met al een zeer geslaagde dag en een tevreden bestuur.

Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet tijdens de oefening!

Voor de foto’s van deze dag: Klik hier

EHBO cursus vergoed door de zorgverzekeraar?

EHBO cursus vergoedt door de zorgverzekeraar?

EHBO cursus volgen in 2018? Dit vergoedt je zorgverzekering
Wil je een EHBO-cursus volgen? Verdiep u eens in het complete cursusoverzicht van onze vereniging. Daarnaast is het goed om te weten dat je zorgverzekering mogelijk (een deel van) de kosten vergoedt. Er zijn veel zorgverzekeraars die vanuit een aanvullende verzekering een bedrag vergoeden voor een EHBO-cursus.

Vergoedingsoverzicht per zorgverzekeraar
Wat er precies vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar. Bekijk hier een overzicht van de vergoedingen voor een EHBO-cursus. Zo kun je in een oogopslag zien wat je verzekeraar in 2018 vergoedt. Bij de meeste verzekeraars ligt dit tussen de 100 en 200 euro per jaar.

Informeer bij je zorgverzekeraar
Niet alle zorgverzekeraars geven concreet aan dat ze een EHBO-cursus vergoeden. Ze vergoeden dan een bedrag voor gezondheidscursussen en preventieve cursussen in het algemeen. Een EHBO-cursus valt hier ook onder. Bekijk wel voor de zekerheid wat hierover in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat. Of neem contact op met je zorgverzekeraar om het na te vragen.

Bron: Independer

Nieuw seizoen met een nieuwe website

Ja, u ziet het goed, EHBO vereniging “Sappemeer” heeft een nieuwe website. Een mooie start voor het nieuwe seizoen!

Een moderne frisse uitstraling, goed te gebruiken op desktop en op mobiel, klaar voor de toekomst.

Wij zijn ook helemaal klaar voor de nabije toekomst. Vanaf 14 september beginnen we weer met de lessen. Een dezer dagen zal het cursusaanbod op de website te zien zijn. Dus hou onze website in de gaten. En volg ons ook op Facebook! Like onze pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.