Beginnerscursus Eerste Hulpverlener en herhalingslessen
Wat moet ik nou met een EHBO diploma!? Ons antwoord: Het kan levens redden!
Het Oranje kruis stelt dat u met het diploma ‘Eerste Hulp’ in staat bent om op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis. Zo leert u bijvoorbeeld wat u moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt.

De basisopleiding tot Eerste Hulpverlener wordt verzorgd door een gecertificeerd instructeur Eerste Hulp. Het examen wordt afgenomen door twee medewerkers van het Oranje Kruis.

Informatie over de cursus:

Maart 2020 = AFGELAST
Er start een 3-daagse beginnerscursus op zaterdag 14 maart 2020. De overige lesdagen vinden plaats op zaterdag 21 maart en zaterdag 28 maart. De lessen vinden overdag plaats en voor koffie/thee en een lunch wordt gezorgd. Het examen zal op maandagavond 30 maart of dinsdagavond 31 maart plaatsvinden. Aanvang beide examendagen: 19.00u.

April 2020 = Afhankelijk van het nationaal Corona beleid.
Bij voldoende aanmeldingen start er in april een extra 3-daagse beginnerscursus. De eerste lesdag vindt plaats op zaterdag 18 april. De overige lesdagen vinden plaats op zaterdag 25 april en zaterdag 09 mei. De lessen vinden overdag plaats en voor koffie/thee en een lunch wordt gezorgd. Het examen zal op maandagavond 11 mei plaatsvinden. Aanvang examendag: 19.00u.

De cursus
Een paar onderwerpen die aan bod komen tijdens deze cursus zijn:
– Belangrijkste functies van het lichaam, hoe werkt het en welke storingen kunnen er optreden?
– Eerste Hulpverlening aan kind en volwassenen.
– Kleine ongevallen en letsels
– Verbandleer
– Beademing en reanimatie volwassen en zuigeling
– Gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED)
– Oefenen met een LOTUS-slachtoffer

De cursus zal plaatsvinden in ons eigen EHBO-centrum. Hier hebben wij de beschikking over drie leslokalen, een keuken met centrale ruimte, toiletten en alle lesmaterialen. De lesmaterialen bestaan o.a. uit verbandmiddelen, AED, reanimatiepoppen en de laatste druk van het Oranje Kruis Boekje.

Enthousiast? Aanmelden voor een beginnerscursus kan via onze cursuspagina!

Kosten
De kosten voor een complete beginnerscursus bedragen €175,-
Tip: Voor informatie over mogelijke vergoedingen vanuit uw zorgverzekering klikt u hier.

Herhalingslessen
Het diploma Eerste Hulpverlener geeft aan dat uw kennis en vaardigheden op het gebied van Eerste Hulp voldoen aan de eindtermen van het Oranje Kruis. Het diploma is twee jaar geldig. Elk jaar kan een herhalingscursus gevolgd worden om de handelingen en vaardigheden op peil te houden en kennis op te frissen. De kosten van een herhalingsles bedraagt €40,-. Meld je hier aan voor een nascholing.

Data 2019:
Vol

Data 2020:
zaterdag 04 april

Alle lesdagen beginnen om 09:00u