Beginnerscursus Eerste Hulpverlener en herhalingslessen
Wat moet ik nou met een EHBO diploma!? Ons antwoord: Het kan levens redden!
Het Oranje kruis stelt dat u met het diploma ‘Eerste Hulp’ in staat bent om op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis. Zo leert u bijvoorbeeld wat u moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt.

De basisopleiding tot Eerste Hulpverlener wordt verzorgd door een gecertificeerd instructeur Eerste Hulp. Het examen wordt afgenomen door twee medewerkers van het Oranje Kruis.

Informatie over de cursus:

Er start een 3-daagse beginnerscursus op zaterdag 14 november. De overige lesdagen vinden plaats op zaterdag 21 november en zaterdag 28 november. De lessen beginnen om 09.00u. Voor koffie/thee en een lunch wordt gezorgd. Het examen zal op maandag 30 november plaatsvinden. Aanvang examendag: 19.00u

De cursus
Een paar onderwerpen die aan bod komen tijdens deze cursus zijn:
– Belangrijkste functies van het lichaam, hoe werkt het en welke storingen kunnen er optreden?
– Eerste Hulpverlening aan kind en volwassenen.
– Kleine ongevallen en letsels
– Verbandleer
– Beademing en reanimatie volwassen en zuigeling
– Gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED)
– Oefenen met een LOTUS-slachtoffer

De cursus zal plaatsvinden in ons eigen EHBO-centrum. Hier hebben wij de beschikking over drie leslokalen, een keuken met centrale ruimte, toiletten en alle lesmaterialen. De lesmaterialen bestaan o.a. uit verbandmiddelen, AED, reanimatiepoppen en de laatste druk van het Oranje Kruis Boekje.
In verband met de maatregelen van het RIVM omtrent het corona virus zijn er maatregelen genomen in ons gebouw. Wij waarbogen voldoende afstand; stimuleren de hygiëne en gebruiken kunstledematen hom technieken op te oefenen.

Enthousiast? Aanmelden voor een beginnerscursus kan via onze cursuspagina!

Kosten
De kosten voor een complete beginnerscursus bedragen €185,-
Tip: Voor informatie over mogelijke vergoedingen vanuit uw zorgverzekering klikt u hier.

Herhalingslessen
Het diploma Eerste Hulpverlener geeft aan dat uw kennis en vaardigheden op het gebied van Eerste Hulp voldoen aan de eindtermen van het Oranje Kruis. Het diploma is twee jaar geldig. Elk jaar kan een herhalingscursus gevolgd worden om de handelingen en vaardigheden op peil te houden en kennis op te frissen. De kosten van een herhalingsles bedraagt €45,-. Meld je hier aan voor een nascholing.

Data 2020:

zaterdag 19 september
zaterdag 26 september
zaterdag 03 oktober
dinsdag 20 oktober
zaterdag 24 oktober
zaterdag 31 oktober
zaterdag 07 november
zaterdag 14 november
zaterdag 21 november
zaterdag 28 november

Alle lesdagen beginnen om 09:00u